Telefon: +36 1 999 6199 Érdeklődés küldése

Slider
The pain and the fear now belong to the past
27th június 2017
Gyorsabb implantálás, vágás nékül
2nd július 2017

Fogbeültetés nagymértékű csonthiány esetén is!

Napjainkban sokszor előfordul sajnos, hogy a fogpótláshoz szükséges mennyiségű és minőségű csontállomány nem áll rendelkezésre az állkapocsban.
Dr. Memari Masoud implantológus főorvos urat kérdeztük a témáról.

Mi okozhat csonthiányt?

Előfordulhat, hogy hosszú ideig hiányzik egy-egy fog, vagy megemlíthetem a fogágy-betegségeket, foggyökér vagy ciszta eltávolítását.
Milyen problémát okoz, amikor évekig üresen marad egy fog helye?
A hiányzó fog helyén nem terhelődik a csontállomány, ezért a csont úgy „érzékeli”, hogy nincs rá szükség, ezért elkezd sorvadni. Ez azt eredményezheti, hogy nincs amibe be lehetne ültetni az implantátumot.
Tudnunk kell azt is, hogyha táplálkozásunk első fontos lépcsője, a rágás nem történik meg elég alaposan, annak káros hatása egész szervezetünkön végigvonul.

Mi a legjobb megoldás a csont pótlására?

Megoldható saját csontból, amikor egy speciális fúró a képződött csontforgácsot bentebb hordja a hiányos területre, ahol az újra beépül. Sok esetben csontpótló granulátum is alkalmazható. Nagyobb hiány esetén megszokott megoldás lehet az álkapocs hátsó részéből történő pótlás. Ez a műtét azonban elkerülhető egy kevésbé kellemetlen megoldással. Ekkor egy laboratóriumban kezelt természetes anyagból előállított csontblokkot ágyazunk be.

Milyen előnyei vannak egy csontblokk beültetésének?
Ebben az esetben számítógép-vezérelt tervezéssel tizedmilliméter pontossággal olyan formájú és méretű blokkot helyezünk el, amilyenre az implantátum beültetéséhez szükség van. Sok csontpótlási eljárással ellentétben a felszívódás esélye minimális, tehát a többszörös műtét elkerülhető.

Mennyi idő múlva lehet a fogbeültetést elvégezni?

Meg kell várni, míg a beültetett csont összeépül a körülötte lévő csontszövetekkel. Ez 0-6 hónap lehet, viszont bizonyos esetekben akár azonnal is elvégezhető a fogbeültetés.
Ekkor egy speciális technikával és a MED3D számítógép-vezérelt tervezőprogram segítségével vágás, vérzés és fájdalommentesen a legoptimálisabb helyre kerül az implantátum.

Megjelenés helye: Blikk

blikk_01

Rose Implant Center
Right Menu Icon