Telefon: +36 1 999 6199 Érdeklődés küldése

Slider
Gyorsabb implantálás, vágás nékül
2nd július 2017
Fájdalommentesen lézerrel
2nd július 2017

Nem lehetséges az implantáció?

Sokunknak szüksége lenne fogbeültetésre, mégis számos esetben elutasítást kapunk, hivatkozva arra, hogy nincs elegendő csontunk, melybe az implantátum beágyazódhatna és már nem is pótolható a nagymértékű hiány.

1. A csontpótlás fogágybetegségeknél, meglazult fogaknál, csontkárosodásnál, daganatok, ciszták vagy foggyökér eltávolítása után is indokolt lehet. Kisebb pótlások saját, helyi csontból is történhetnek, amikor is egy speciális fúró a képződött csontforgácsot bentebb hordja a hiányos területre, ahol az újra beépül.

2. Más esetekben csontpótló granulátummal is dolgozhatnak.
Az is előfordulhat, hogy foghúzás után a csontveszteség függőlegesen alakul ki, vagyis az állcsont veszít a magasságából. Ilyenkor alkalmazható egy olyan sebészeti technika is, amely lehetővé teszi az adott
implantátum azonnali beültetését.

3. Nagyobb hiány esetén általában egy bár megszokott, de komolyabb műtétet, a saját állkapocsból szerzett pótlást alkalmazzák. Megtudtuk, hogy létezik egy forradalmian új eljárás is, mellyel a
többszörös műtét elkerülhető.
Az Evidentis Implantológiai és Fogászati Klinikán ilyen estetekben laboratóriumban kezelt természetes csontblokkot ágyaznak be. Óriási előnye az eddigi eljárásokkal szemben, hogy a beültetett csont nem szívódik fel, nagymértékű hiány is pótolható, pontosan akkora és olyan formájú csont kerül be, mint amilyenre az implantátum beültetéséhez szükség van. Mindezt számítógép-vezérelt tervezés segíti, mely tizedmilliméter pontosságot biztosít. Miután az így beültetett csont összeépül a körülötte lévő csontszövetekkel, elvégezhető a Magyarországon egyedülálló, fájdalommentes, vágás és vérzés nélküli fogbeültetés. A MED3D számítógép-vezérelt tervezőprogram segítségével a legoptimálisabb helyre kerül az implantátum.

Megjelenés helye: Blikk

blikk_03

Rose Implant Center
Right Menu Icon